ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ

Αν έχετε διαγνωστεί με την ασθένεια της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), πιθανότατα ακόμη προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στις διάφορες αλλαγές που απαιτούνται για τη διαχείριση της κατάστασής σας και της βελτίωσης της υγείας σας.

Οι αλλαγές αυτές είναι λογικό να σας μπερδεύουν και να σας δημιουργούν απορίες. Συζητήστε όλα τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την ασθένεια της ΧΑΠ με τον ιατρό σας.

Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν. Άλλοι λειτουργούν αλλιώς.

Στην Ελλάδα 700.000 άνθρωποι πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Δεν είστε μόνος, υπάρχει βοήθεια!

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας ώστε να επιβραδύνετε την πρόοδο της ΧΑΠ, να μειώσετε τις πιθανότητες να έχετε προβλήματα αναπνοής  και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να συμμετέχετε στις συνήθεις ή και σε νέες σας δραστηριότητες.

Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με θέματα σχετικά με την ασθένεια της ΧΑΠ που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε  καλύτερα κάποια πράγματα για την πάθησή σας. Κάντε κλικ στο θέμα που σας ενδιαφέρει. 

 

 

 

 

 

 

Αυτές οι συμβουλές όχι μόνο θα βοηθήσουν να βελτιώσεις την αναπνοή σου, αλλά μπορούν να επιβραδύνουν τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ΧΑΠ-COPD.

Οδηγός ασθενών με ΧΑΠ

 

 

Εδώ θα βρεις μία λίστα με ιατρικούς όρους. Αυτό θα  βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα κάποια πράγματα για την πάθησή σου.

Μόλις διαγνώστηκα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια 

 

 

Διάβασε τη νέα έρευνα του pubmed σχετικά με τη
ΧΑΠ και το προσδόκιμο επιβίωσης.

 

 

 

Μελέτησε τις νέες φαρμακευτικές θεραπείες για τη ΧΑΠ.
Κάνε σωστή χρήση των φαρμάκων.

Φαρμακευτική αγωγή και ΧΑΠ

 

 

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της ΧΑΠ και τον θάνατο από αυτή.

ΧΑΠ και κάπνισμα 

 

 

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα την κατάστασή σου

ΧΑΠ και διατροφή 

 

.

 


Οξυγονοθεραπεία και ΧΑΠ

 

 

 

 

Η άσκηση που γίνεται σωστά και με ασφάλεια, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να έχεις καλύτερη αναπνοή και να αντιμετωπίσεις τη χαπ.

ΧΑΠ και άσκηση

 

 

 

Η αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) χρειάζεται προσαρμογές όχι μόνο από τον ασθενή, αλλά και από όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά σε αυτόν

Οικογένεια και ΧΑΠ

 


Εναλλακτικές θεραπείες της ΧΑΠ


 

 

 

Οδηγός διακοπών για ασθενείς ΧΑΠ