Αν έχετε διαγνωσθεί πρόσφατα με ΧΑΠ είναι λογικό να έχετε πολλά διαφορετικά συναισθήματα.

Μερικοί άνθρωποι όταν γίνεται η διάγνωση της ΧΑΠ
θέλουν να μάθουν ό,τι μπορούν.

Νιώθουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη και αποκτούν κάποιο έλεγχο της κατάστασής τους. Άλλοι προτιμούν να αφήσουν τις πληροφορίες να έρθουν.
Εσείς μπορεί να αντιμετωπίζετε τη διάγνωση της χαπ με κάποιον άλλο διαφορετικό τρόπο. 

Όποια και αν είναι η περίπτωση σας μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά διαφορετικά συναισθήματα λόγω της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Ο πανικός, το άγχος και η κατάθλιψη είναι κοινά.  Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι  είναι τρομακτικό να χάνεις την αναπνοή σου και  το ότι είναι δύσκολο να μη μπορείς να κάνεις όσα έκανες κάποτε.

Μη νιώθετε ντροπή ή αμηχανία εάν έχετε αυτά τα συναισθήματα.  
Υπάρχει βοήθεια!

Αν μάθατε πρόσφατα ότι πάσχετε από ΧΑΠ, πιθανότατα ακόμη προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στις διάφορες αλλαγές που απαιτούνται για τη διαχείριση της κατάστασής σας και για τη βελτίωση της υγείας σας.

Όπως οι αλλαγές αυτές έτσι και οι πολυάριθμοι όροι που χρησιμοποιούν οι ιατροί μπορεί να σας μπερδεύουν.

Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με ιατρικούς όρους. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα κάποια πράγματα για την πάθησή σας.

Βασικοί όροι που πρέπει να γνωρίζετε για την καλύτερη διαχείριση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας:

Προτείνουμε να διαβάσετε τον οδηγό τσέπης για ασθενείς ΧΑΠ και το ΧΑΠ και άσκηση. Στην ενότητα πάσχω από ΧΑΠ θα βρείτε συγκεντρωμένα αρκετά θέματα.

Η αντιμετώπιση της ΧΑΠ χρειάζεται προσαρμογές όχι μόνο από τον ασθενή, αλλά και από όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά σε αυτόν.

Ενημερωθείτε πώς θα βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο στο άρθρο είμαι συγγενής ή φίλος/φίλη ατόμου με ΧΑΠ.   

 Η οικογένεια του ΧΑΠ είναι εδώ για να λύσει όλες σας τις απορίες σχετικά με τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καλύτερα την ασθένεια.

Περιμένουμε να σας βοηθήσουμε!