Πρόσφατες μελέτες σχετικά με την επίδραση της κάνναβης στη ΧΑΠ. Καμία Πολιτεία δεν έχει εγκρίνει την ιατρική χρήση της κάνναβης συγκεκριμένα για την θεραπεία της ΧΑΠ. Αρκετές έρευνες την εξετάζουν ενώ ήδη η κάνναβη χρησιμοποιείται για άλλες εγκεκριμένες παθολογικές καταστάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα στο πλήρες άρθρο ΧΑΠ και Βότανα (εναλλακτικές θεραπείες).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ευρήματα σε αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι το κάπνισμα της κάνναβης μπορεί να αυξήσει την επικράτηση της οξείας και της χρόνιας βρογχίτιδας εξαιτίας της εισόδου των ερεθιστικών στοιχείων στους πνεύμονες, μέσω του καπνίσματος. Το βαρύ κάπνισμα κάνναβης από μόνο του μπορεί να προκαλέσει απόφραξη των αεραγωγών.

Τα ευρήματα των μελετών δείχνουν ότι οι ασθενείς με ΧΑΠ πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα κάνναβης που παρέχονται με μεθόδους διαφορετικές από το κάπνισμα, όπως τα έλαια κάνναβης και τα βρώσιμα παράγωγα αυτής.

Μελετάμε βιβλία και έρευνες, διασταυρώνουμε τα στοιχεία  και πολλά άλλα, ώστε σύντομα αυτή  η σελίδα  να είναι κοντά σας  με περισσότερες πληροφορίες.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται αρκετές έρευνες για τη δράση των βοτάνων στην αντιμετώπιση της ΧΑΠ. Η ρίγανη και ο ευκάλυπτος είναι δύο από τα βότανα που έχουν μελετηθεί και μελετώνται.

Διαβάστε περισσότερα στο πλήρες άρθρο ΧΑΠ και Βότανα (εναλλακτικές θεραπείες).